Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Programme Location

Programme

Location Location

Location

Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Sign up for highlights in the programme

By confirming your subscription, you agree to our Privacy Policy and Toplocentrala's Code of Ethics.

Thank you for subscribing!

My inner dance

Ина Гергинова и Александър Евтимов

15 April 2024, Monday

Black box

18.30 hour

My inner dance

Ина Гергинова и Александър Евтимов

Ако усещате чувства, за които нямате думи. Ако изпитвате любопитство към живота навън и живота вътре. Ако търсите нови начини на изразяване и по-дълбоко усещане за себе си. Ако имате нужда от котва в бурята или пък от вятър в крилата. Предлагаме ви да откриете нови състояния в движение и звук. Съвременният танц иска да ви подари нов език, да ви разтърси и погали. 
Танцува ли ви се?

Ина Гергинова (хореограф, танцьор и терапевт) и Александър Евтимов-Шаманчето (музикант и терапевт) ви очакват, два пъти в месеца за занимание на границата между танц, музика и терапия, за да ви представят една техника без име, която чака вие да я назовете. 

Заниманията са подходящи за всички възрасти и състояния на духа и тялото.

Информация и записвания на е-мейл: e.spasova@toplocentrala.bg

  --------------

Водещите ще използват съвременни танцови техники и съвременна музика на живо, танцови и театрални импровизационни игри и задачи, упражнения за работа с партньор и групова работа, вдъхновения от източни бойни изкуства и практики, терапевтични подходи и инструменти.
"Моят вътрешен танц" ще бъде възможност за среща със себе си, откриване на "ново" тяло и "ново" аз. Ще бъде и среща с нови хора в една защитена среда, с възможности за работа с фокус в себе си и връзка с другия. Ще се изследват и преработват емоции чрез танца. 
Ще добием ново самочувствие и нови очи за своето тяло. Ще изследваме и развиваме възможностите му чрез движение и жест, звук, образ, текст и ще работим за пластичност, музикалност, ритмичност, нови двигателни и артистични умения. Ще придобием нови инструменти за цялостно изразяване.

Ина Гергинова е хореограф, танцьор, актриса, преподавател.
Вълнува се от интердисциплинарните и експериментални формати. Ина е основател и артистичен директор на Танцова компания Музотанц, чийто фокус е социалната ангажираност в изкуството. Основно изразно средство в работата й като хореограф е съвременният танц.
В последните си две авторски представления ("Пласт-тония" и "РазЛичности") тя развива и интереса си към употребата на танцова драматургия, мащабна сценография и т.нар. кино подходи в театъра.
Ина се занимава още с playback театър и voice over.
През 2022 г. режисира и първия си късометражен танцов филм "Inner Room", който получава номинация за ИМПУЛС (Годишни награди на професионалната танцова общност в България).
Ина Гергинова завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", с специалност: Танцов театър през 2013-та година. Оттогава насам работи с множество български и чуждестранни хореографи, участник е в уъркшопи на преподаватели от цял свят, сред които: David Zambrano, Francisco Cordova, Rob Hayden, Marion Sparber, Alan Fuentes-Guerra, Fighting Monkey и др. Участва още в престижни форуми и фестивали, като през 2022-ра година е стипендиант на най-големия международен танцов фестивал ImPulsTanz, в обучителна програма за хореографи – ATLAS.
Създава и планира да развива платформите "Muzotanz: Live" (серии от импровизирани танцови представления с музика на живо), "M.U.T.E" (лаборатории за експериментално сътворчество между артисти от различни сфери) и онлайн платформата за съвременни социално ангажирани изкуства Move for Change. През 2022-ра Ина създава и интерактивния танцов формат Danceperimental.
Ина се занимава с playback театър от 10 години (като актриса и диригент). Тя е съосновател на Сдружение Storycatchers.
Магистърската й степен "Артистични психо-социални практики и психодрама" обогатява творческата й визия, познанията й за групова динамика и ръководене на процес, и я подтиква да се развива в още едно направление, а именно психо-социалната работа в изкуството, във връзка с което – тя създава и води различни семинари – както за артисти, така и за любители, хора с интерес в областта на театъра и танца, и групи с различни нужди.
Ина се вдъхновява и мотивира от убеждението, че изкуството е За хората, то трябва да е достъпно и "говори" за онези неща, за които обикновено се мълчи.

Александър Евтимов-Шаманчето е музикант, композитор, актьор, playback практик и терапевт. Учи в магистърската програма „Артистични психосоциални практики и психодрама" в НБУ, България. Има 20 години опит като арт терапевт и 10 години обучение по психодрама. Александър консултира и ръководи множество екипи и проекти. Работи с учители и супервизира екипа на Първото демократично училище в София.
Шаманчето е част от групите Попара, Triple A и Strawberry Finns, и е един от двигателите на независимата музикална сцена в София. Автор е на музиката на над 20 съвременни танцови и театрални представления. Основател е на BigBanda – независима музикална общност и Soundscapers – компания за музика и звуков дизайн, и съосновател на Танцова компания Muzotanz, и Сдружение Storycatchers. Той има 14 години опит в Playback театъра и е бил част от четири playback театрални компании.
Александър вярва, че изкуството е мощен инструмент за социална промяна.

Ина Гергинова и Александър Евтимов