Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Programme Location

Programme

Location Location

Location

Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Sign up for highlights in the programme

By confirming your subscription, you agree to our Privacy Policy and Toplocentrala's Code of Ethics.

Thank you for subscribing!

WO MAN

Марион Дърова, Bulgaria

14 May 2022, Saturday

Big hall

21.00 hour

WO MAN

Марион Дърова, Bulgaria

Носител на ИКАР 2021 в категория „Съвременен танц и пърформанс“.


WO MAN поставя на сцената важните въпроси за идентичността, социалните и културни кодове и присъствието ни в тях. Дали сме повече продукт на природата, или на културата, е размисъл, в който ни повличат още първите минути на представлението. 


„Не като жена

Не като мъж

WoMan  като

разходка по ръба на изборите

в движения на себе-изобретяването

медитация върху дефинициите

на множественото Едно.“


Продукция на Марион Дърова, Министерство на културата – Национален фонд „Култура“ и ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс. 

Представлението е част от Българската танцова платформа на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“. Тя се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и в партньорство с РЦСИ - Топлоцентрала, Сцена „Дерида“, Софийски Арсенал – музей за съвременно изкуство и ОКИ Красно Село.

Марион Дърова е хореограф на свободна практика. Дипломира се в специалност „Философия“ в СУ „Св. Климент Охридски“, а след това учи „Режисура за драматичен театър“ в НАТФИЗ. През 2015г. завършва обучителната програма за съвременен танц на Derida Dance Center, където по-късно участва в спектаклите “Silent weapon”, “Zen play”, “S inner“ и “Miss Julie”. Хореoграфският си дебют прави през 2016 г. с представлението “Mainstream”. Други нейни представления са “Trauma“, “Corpus meum”, “Hating machine” и “WO MAN” (ИКАР 2021 в категория „Съвременен танц и пърформанс“). Тя е хореограф на театралните представления „Нова библия“ с режисьор проф. Иван Добчев и „Шум и бяс“ с режисьор Малин Кръстев. От 2017 г. е преподавател по „Съвременни танцови техники“ и „Сценично движение“ в Театрален колеж „Любен Гройс“.

Марион Дърова, Bulgaria