Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

Концерт за деца „Приключения с кораб“

трупа "Приключения с кораб" и Сдружение "Алтернативен свят Оренда", България

01 юни 2023, четвъртък

Открит театър

17.00 часа

90 мин.

Концерт за деца „Приключения с кораб“

трупа "Приключения с кораб" и Сдружение "Алтернативен свят Оренда", България

концерт с драматизация и творческо ателие

Концерт за деца “Приключения с кораб” е интерактивна творческа програма за деца между 4 и 12 години. Вдъхновени от срещите си с децата артистите Маргарита Петрова – актриса и драматург, Здравка Кантарева – художник и сценограф и Милена Великова – композитор и музикант създават интерактивен концерт с приключенска история, съчетаваща литературно, театрално, музикално, изобразително и приложно изкуство. Децата и техните родители ще открият свят на приключения и предизвикателства, където страховете се преодоляват със смелостта на сърцето, а трудностите със силата на приятелството.

Артистите ще разкажат чрез авторски песни и драматизация история за съдбоносната среща на три момчета, в чиито сърца „тупти“ желанието за реализиране на техните мечти. Но колко по-хубаво е, когато пътят към целта е споделен със съмишленици, а още по-хубаво – с приятели. Случайно или предначертано от звездите, те се срещат, точно когато най-много имат нужда един от друг.

Приключенската история „оживява“ чрез МУЗИКАТА! Всеки герой е представен с песен, а всяко сценично действие е одухотворено със звукова атмосфера. Възприятието на музиката откликва на естествените детски нагласи за красота и развива естетическият им усет. По време на концерта деца и родители са активни участници, влизайки в ролята на разказвачи или певци на част от песните.

Последващите образователни творчески ателиета за деца и техните родители превръщат публиката в още по-активен участник. След всеки концерт те научават как се създават песните и имат възможност да свирят на музикални инструменти. Водещ на ателието по музика е д-р Милена Великова – композитор на песните от концерта. В творческото образователно ателие на Здравка Кантарева – художник и сценограф, децата изработват своя 3D картичка като основа за сценичен дизайн или собствен герой – плоска кукла с движещи се крака и ръце. Образователните ателиета са възможност за съпреживяване на творческия процес чрез преминаване през основните компоненти от създаването на декор и музика за едно представление, трениране на фината моторика на децата и възпитаване на естетически вкус.

Входът за 1 човек е 10 лв. За групови посещения от 3 и повече души цената е 7 лв на човек. Груповите билети са заплащат само на място, а за предварителни резервации моля пишете на reception@toplocentrala.bg

Концерт „Приключения с кораб“ се осъществява със съвместното партньорство на Регионален център за съвременно изкуство „Топлоцентрала“ и Сдружение „Алтернативен свят Оренда“

трупа "Приключения с кораб" и Сдружение "Алтернативен свят Оренда", България

концерт с драматизация и творческо ателие

С участието на Маргарита Петрова и Милена Великова

Сценография Здравка Кантарева