Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

"Пролет пукна - ние не" - интерактивен театър на ръба на психологията

Playback Театър Storycatchers, България

20 март 2024, сряда

Зала 2

19.00 часа

90 минути

"Пролет пукна - ние не" - интерактивен театър на ръба на психологията

Playback Театър Storycatchers, България

интерактивен театър

Playback Театър Storycatchers на сцената на Топлоцентрала.

Добре дошли в едно пътуване извън границите на обичайното и в дълбините на човешката душа. "Пролет пукна - ние не" е темата, която ще събере нашата публика в защитена атмосфера на споделяне и взаимност. Този спектакъл представлява невероятната възможност да се впуснем в вашите лични истории, търсения, и най-дълбоките емоции.

Един пленяващ танц на времето и емоциите, където пролетта ви зове към преображение, а зимата се бори да запази своята власт. В този момент от естественото развитие на природата, ние сме тук за вас, подготвени да чуем вашите истории на времето, когато новото и старото се срещат в един неочакван танц на живота.

Пролетта може да бъде пълна с неочаквани изненади, като неустоимите цветя, които пробиват скромно заспалата земя. Но зимата, е като стара песен, която се пее отново и отново, пробуждайки носталгията в нашите души.
Да, пролетта е като веселие, което кипи в сърцата на мнозина, но някои, все още са залегнали в зимния си сън, заковани във възглавниците на мечти и спомени. Така става, че докато пролетта наистина решава да дойде, ние се крием в режима на "зимна спяща красавица", загубени във времето и пространството, докато светът се смее над нашата неспособност да се съобразим с промените.

В нашия сценарий сте вие - нашата публика! Вашите разкази, мечти и страхове са основата на този уникален импровизационен спектакъл. Нашият екип от актьори и музиканти ще вземе вашите думи и чувства и ще ги превърне в живи произведения на изкуството.

Тематичното представление Годината започна - ние не" - от поредицата "Сценарият си ти", представлява интерактивен импровизационен социален театър, базиран на личните истории на хората от публиката! Представлението е по реални истории и се провежда в една защитена атмосфера на споделяне на преживявания и емоции.
Наш сценарий е публиката. Техните разкази са спонтанно изиграни и озвучени от актьорите и музикантите на сцената.

„To play it back” или да „върнеш обратно историята изиграна“, като дадеш на разказвача нова перспектива, нов поглед върху неговите търсения.
Сценарият си ти, а ние пресъздаваме Магическата Реалност на Твоята История...на големи и малки въпроси.

Тази вечер в представлението участват:
Състав:
Виолина Василева
Денис Николов
Милена Станойевич
Мартина Велева
Ина Гергинова-Евтимова
Яница Атанасова
Александър Евтимов-Шаманчето
Александър Чобанов

Playback театърът е създаден през 1975г. в САЩ от Джонатан Фокс и Джо Салас. Към днешна дата този вид театър се практикува от стотици компании, в 65 държави, в различни кътчета на света, обединени от международните мрежи International Playback Theatre Network (IPTN) и Center for Playback Theatre, към които и Театрална компания "Storycatchers" са членове.
Основополагащи за практикуването на този вид изкуство са емпатията, толерантността, познанието за човека, създаването на защитена среда, предразполагаща към споделяне на лични преживявания, уважението, конфиденциалността и емоционалната култура.

„Сторикечърс“ е професионална трупа за Playback театър, oснована е през 2018 г.

 

 

Playback Театър Storycatchers, България

интерактивен театър