Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Programme Location

Programme

Location Location

Location

Map

Address: 5 Emil Bersinski Str., 1408 Sofia, Bulgaria

GPS: 42.68015, 23.31562

See on Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Sign up for highlights in the programme

By confirming your subscription, you agree to our Privacy Policy and Toplocentrala's Code of Ethics.

Thank you for subscribing!

"Пролет пукна - ние не" - интерактивен театър на ръба на психологията

Playback Театър Storycatchers, Bulgaria

20 March 2024, Wednesday

Black box

19.00 hour

"Пролет пукна - ние не" - интерактивен театър на ръба на психологията

Playback Театър Storycatchers, Bulgaria

Playback Театър Storycatchers на сцената на Топлоцентрала.

Добре дошли в едно пътуване извън границите на обичайното и в дълбините на човешката душа. "Пролет пукна - ние не" е темата, която ще събере нашата публика в защитена атмосфера на споделяне и взаимност. Този спектакъл представлява невероятната възможност да се впуснем в вашите лични истории, търсения, и най-дълбоките емоции.

Един пленяващ танц на времето и емоциите, където пролетта ви зове към преображение, а зимата се бори да запази своята власт. В този момент от естественото развитие на природата, ние сме тук за вас, подготвени да чуем вашите истории на времето, когато новото и старото се срещат в един неочакван танц на живота.

Пролетта може да бъде пълна с неочаквани изненади, като неустоимите цветя, които пробиват скромно заспалата земя. Но зимата, е като стара песен, която се пее отново и отново, пробуждайки носталгията в нашите души.
Да, пролетта е като веселие, което кипи в сърцата на мнозина, но някои, все още са залегнали в зимния си сън, заковани във възглавниците на мечти и спомени. Така става, че докато пролетта наистина решава да дойде, ние се крием в режима на "зимна спяща красавица", загубени във времето и пространството, докато светът се смее над нашата неспособност да се съобразим с промените.

В нашия сценарий сте вие - нашата публика! Вашите разкази, мечти и страхове са основата на този уникален импровизационен спектакъл. Нашият екип от актьори и музиканти ще вземе вашите думи и чувства и ще ги превърне в живи произведения на изкуството.

Тематичното представление Годината започна - ние не" - от поредицата "Сценарият си ти", представлява интерактивен импровизационен социален театър, базиран на личните истории на хората от публиката! Представлението е по реални истории и се провежда в една защитена атмосфера на споделяне на преживявания и емоции.
Наш сценарий е публиката. Техните разкази са спонтанно изиграни и озвучени от актьорите и музикантите на сцената.

„To play it back” или да „върнеш обратно историята изиграна“, като дадеш на разказвача нова перспектива, нов поглед върху неговите търсения.
Сценарият си ти, а ние пресъздаваме Магическата Реалност на Твоята История...на големи и малки въпроси.

Тази вечер в представлението участват:
Състав:
Виолина Василева
Денис Николов
Милена Станойевич
Мартина Велева
Ина Гергинова-Евтимова
Яница Атанасова
Александър Евтимов-Шаманчето
Александър Чобанов

Playback театърът е създаден през 1975г. в САЩ от Джонатан Фокс и Джо Салас. Към днешна дата този вид театър се практикува от стотици компании, в 65 държави, в различни кътчета на света, обединени от международните мрежи International Playback Theatre Network (IPTN) и Center for Playback Theatre, към които и Театрална компания "Storycatchers" са членове.
Основополагащи за практикуването на този вид изкуство са емпатията, толерантността, познанието за човека, създаването на защитена среда, предразполагаща към споделяне на лични преживявания, уважението, конфиденциалността и емоционалната култура.

„Сторикечърс“ е професионална трупа за Playback театър, oснована е през 2018 г.

 

 

Playback Театър Storycatchers, Bulgaria