Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

Voir, toucher, s’aimer fort

Renaud Dallet, carnet zéro, Франция

28 май 2024, вторник

Зала 1

19.30 часа

Voir, toucher, s’aimer fort

Renaud Dallet, carnet zéro, Франция

хореография за двама танцьори

Voir, toucher, s'aimer fort е форма на хореографско есе за сблъсъка със социалните не-стандарти.

С този дует за двама танцьори Renaud Dallet изпитва една нова възможност да срещнеш другия, нова възможност за това да бъдеш и да бъдеш свързан.

Хореографското изследване на Дале е базирано на опита му от психиатрична клиника. В продължение на няколко месеца като пациент той открива и наблюдава нови начини да взаимодействаш с другия, да се учите един от друг и да съжителствате. Този особен опит може да се окаже началото на нови начини за живеене заедно.

Тъкмо с есеистичната форма Renaud Dallet търси нови начини на това да бъдеш в света заедно с другите, срещайки ги отново и отново. Това го води до разширяване на формата пред лицето на разнообразието на срещите и множеството възможности за свързване и взаимодействие, което е чувствително към другия.

В това представление различните модалности на срещата остават отворени за дефиниране що се отнася до възприятието на другия и до връзките, които се създават в борбата, недоверието, солидарността, любовта, мимикрията и нагаждането. В сърцето на тази среща, заобикалящата ни среда е трасформирана и отваря репрезентационното пространство, което споделяме.

Продукцията е създадена с подкрепата на: Fonds Régnier pour la Création / Mille Plateaux National Choreographic Center of La Rochelle / Ménagerie de Verre within the framework of StudioLab.

Прочетете повече за представлението и артистите

Гостуването на Voir, toucher, s’aimer fort в България се реализира с финансовата подкрепа на Френски институт в България.
---------------------

За Renaud Dallet

Renaud Dallet е роден във Франция през 1991 и се занимава с танц от много ранна възраст в Консерваторията Ла Рошел.

През 2016 завършва Хореография на съвременния танц в парижката консерватория като паралелно с това получава и степен по философия от Университета Париж-Нантер. Повлиян е от работата на Noé Soulier, Jonathan Capdevielle и François Chaignaud.

През 2018 завършва магистърска степен по Културна история на танца под ръководството на Elizabeth Claire в EHESS (School of Advanced Studies in Social Sciences).

През октомври 2021, villa Noailles прави поръчка за шест представления на Renaud Dallet за 36-ия Международен фестивал на модата, фотографията и аксесоарите.

През април 2024 Renaud Dallet създава своята първа хореография Voir, toucher, s'aimer fort която показва премиерно в Théâtre Auditorium de Poitiers - Scène nationale, Франция.

Renaud Dallet, carnet zéro, Франция

хореография за двама танцьори

Хореография и концепция Renaud Dallet

Танц Odile Azagury и Renaud Dallet

Музика Ange Halliwell

Сценография Darius Dolatyari Dolatdoust

Костюми Pierre Demones

Външен поглед Myriam Gourfink

Светлинен дизайн Gabrielle Maire

Саунд мениджмънт Hélène Martron Philippe

Продукция carnet zéro

Копродуценти TAP - National theater of Poitiers / La Manufacture - National Choreographic Development Center Bordeaux / Espace Pluriels - Approved dance theater of Pau / OARA Artistic Office of the Nouvelle-Aquitaine Region / DRAC Nouvelle-Aquitaine

С подкрепата на Френски институт в България

©Christopher Barraja
©Christopher Barraja