Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

ЗАВЕЩАНИЕТО НА МАРКО ТОТЕВ

Николай Гундеров, България

01 април 2023, събота

Зала 2

19.30 часа

ЗАВЕЩАНИЕТО НА МАРКО ТОТЕВ

Николай Гундеров, България

авторски спектакъл на Николай Гундеров

Спектакъл за фундаменталния принос на Марко Тотев във всички области на живота и за българския принцип в законите на вселената.

В документалната комедия "Завещанието на Марко Тотев" Николай Гундеров като нотариус ще обяви за първи път публично наследството на Марко Тотев - един от най-големите български гении на всички времена. Измежду многото негови изобретения ще бъдат демонстрирани и два уреда, за чието съществувание световната наука не подозира, а именно - "проверителя на чувства между напълно непознати лица" и "домашния разбивач на атоми", който успешно може да се справи и с коронавирус.

Марко Тотев е първият български класик на неуспеха. Освен извор на неизчерпаем хумор, той е метафора на нашия съвременник, който от герой се е превърнал в симпатичен антигерой – в известен смисъл – в непроменлива величина на всичко, което не може да се случи. Практик, творец, изобретател, въздържател, изследовател, ухажор и мислител – няма област, в която Марко Тотев да не е оставил своя траен отпечатък!

Обикновено зад всеки успех се крие нечие име, но тук, зад всеки провал гордо стои името на Марко Тотев. С изключителна последователност и нестихващо усърдие, той не допуска друг да застане на челното последно място. Всъщност няма нищо страшно в това да бъдеш неудачник, ако обаче останеш човек!

Ако се чувствате роднини на Марко Тотев, заповядайте на изповядването на богатото му наследство.

ЗА АВТОРА:

Николай Гундеров е драматург и режисьор, абсолвент на Академията за изящни изкуства в Прага. Носител е на международни и национални награди за литература и театър, сред които Националната награда „Южна пролет”, Отличие от Международната академия за изкуства в Париж, Наградата на Съюза на полските актьорски асоциации във Варшава, Наградата за режисура на Академията за изящни изкуства в Прага, Наградата на публиката на Гранд-фестивала на комедията в Чехия, Наградата за драматургия на международния фестивал „Нова българска драма”, Наградата на авторска пиеса от Националния конкурс на „Театър 199”, „АСКЕЕР” за съвременна българска драматургия и др.

Николай Гундеров, България

авторски спектакъл на Николай Гундеров

Автор и режисьор Николай Гундеров

Изпълнение Николай Гундеров