Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

ЗАВЕЩАНИЕТО НА МАРКО ТОТЕВ

Николай Гундеров, България

01 април 2023, събота

Черна кутия

19.30 часа

ЗАВЕЩАНИЕТО НА МАРКО ТОТЕВ

Николай Гундеров, България

авторски спектакъл на Николай Гундеров

Спектакъл за фундаменталния принос на Марко Тотев във всички области на живота и за българския принцип в законите на вселената.

В документалната комедия "Завещанието на Марко Тотев" Николай Гундеров като нотариус ще обяви за първи път публично наследството на Марко Тотев - един от най-големите български гении на всички времена. Измежду многото негови изобретения ще бъдат демонстрирани и два уреда, за чието съществувание световната наука не подозира, а именно - "проверителя на чувства между напълно непознати лица" и "домашния разбивач на атоми", който успешно може да се справи и с коронавирус.

Марко Тотев е първият български класик на неуспеха. Освен извор на неизчерпаем хумор, той е метафора на нашия съвременник, който от герой се е превърнал в симпатичен антигерой – в известен смисъл – в непроменлива величина на всичко, което не може да се случи. Практик, творец, изобретател, въздържател, изследовател, ухажор и мислител – няма област, в която Марко Тотев да не е оставил своя траен отпечатък!

Обикновено зад всеки успех се крие нечие име, но тук, зад всеки провал гордо стои името на Марко Тотев. С изключителна последователност и нестихващо усърдие, той не допуска друг да застане на челното последно място. Всъщност няма нищо страшно в това да бъдеш неудачник, ако обаче останеш човек!

Ако се чувствате роднини на Марко Тотев, заповядайте на изповядването на богатото му наследство.

ЗА АВТОРА:

Николай Гундеров е драматург и режисьор, абсолвент на Академията за изящни изкуства в Прага. Носител е на международни и национални награди за литература и театър, сред които Националната награда „Южна пролет”, Отличие от Международната академия за изкуства в Париж, Наградата на Съюза на полските актьорски асоциации във Варшава, Наградата за режисура на Академията за изящни изкуства в Прага, Наградата на публиката на Гранд-фестивала на комедията в Чехия, Наградата за драматургия на международния фестивал „Нова българска драма”, Наградата на авторска пиеса от Националния конкурс на „Театър 199”, „АСКЕЕР” за съвременна българска драматургия и др.

Николай Гундеров, България

авторски спектакъл на Николай Гундеров

Автор и режисьор Николай Гундеров

Изпълнение Николай Гундеров