Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Програма Локация

Програмата

Локация Локация

Локация

Карта

гр. София 1408, ул. Емил Берсински 5

GPS: 42.6798144, 23.3133128

Виж в Google Maps →
Spotify Spotify

Spotify

Абонирайте се за акценти в програмата

С потвърждаването на абонамента се съгласявате с Политиките за поверителност и Етичния кодекс на Топлоцентрала.

Благодарим ви, че се абонирахте!

Dervish In Progress | workshop by Ziya Azazi

Ziya Azazi, Турция

31 май 2024, петък

Зала 2

11.00 часа

Dervish In Progress | workshop by Ziya Azazi

Ziya Azazi, Турция

танцов уъркшоп

Dervish in Progress (DIP) е практически уъркшоп на Ziya Azazi, в който може да се включат и начинаещи в дните между 31 май и 2 юни и Advanced workshop - masterclass на 3 и 4 юни. Ziya Azazi ще представи на сцената на Топлоцентрала емблематичен спектакъл - DERVISH на сцената на Топлоцентрала и да запознае танцьори, хореографи и начинаещи в танца със същината на дервишкото въртене. 

Начинаещите и тези, които искат да опреснят знанията си, ще получат основна информация през първите 2 дни. На 2 юни три майсторски класа ще бъдат отделени, но ще работят паралелно с начинаещите.
Напълно възможно е ако нямате предишен опит с практиката, да усвоите нужната база в първите два дни и да продължите с masterclass, в който да усетите максимално силата и красотата на въртенето. 

ВАЖНО: На 4 юни, вечерта, ще отворим врати за публиката*, която може да се наслади на уменията, натрупани само за няколко дни от участниците. Всеки, който се интересува да види какво се случва за няколко дни в DIP Whirling Workshop е добре дошъл. ВХОД СВОБОДЕН!

*Разбира се, тази презентация ще включва само участници, които желаят да бъдат част от нея.

 

График на workshop начинаещи - ЗАЛА 2, Топлоцентрала:

-Петък 31 май: 18:30 - 23:00
-Събота 1 юни: 13:00 - 19:00 
-Неделя 2 юни: 11:00 - 17:00 
-Показ: 2 юни от 19:00 

Цена: 250 BGN

Цена комбиниран билет begginers § Masterclass: 400 BGN

Записване за участие и заплащане: https://dipshoponline.com/events

Photo credit: Stefan N. Shterev 

За Ziya Azazi: Ziya Azazi е повлиян от суфизма, екзистенциална философия, докато оформя собствената си индивидуалност и танц. В основата на суфизма се крие мистицизмът, който изследва причината за създаването на човека и вселената, в която той живее. Според тази философия, която изучава причинно-следствената връзка на съществуването, човекът е същност, която трябва да узрее и да бъде просветлена.
„Дервиш“ е разказ за пътуването на това същество.

За DIP: В суфизма има четири врати: Законът, Пътят, Реализацията и Разпознаването. Вратата на Закона е първото и най-долното стъпало от пътуването. Пред вратата на Пътя мисълта да станеш чисто същество узрява чрез практика и повторение. Вратата на Реализацията е рангът, където човек достига реалността без никакви средства и предава знания на другите.

Azab” изобразява усилието на човека да премине през тези 3 врати. Изразявайки това, художникът често използва въртене в хоризонтална равнина. Търсенето, което поставя на сцената, е едновременно философско и артистично. Пътуването завършва с опознаване и разпознаване на себе си пред вратата на Разпознаването.

„Dervish in Progress“ ни посреща на тази последна врата. Завършеност и радост се виждат във всяко движение на художника. Яснотата на нейното тяло на сцената е съчетана от непредсказуемите движения на полата й. Грацията на неговото въртене отразява къде е умът му в това пътуване.
Ziya Azazi, който минава през вратите на Закона, Пътя и Реализацията в „Azab“, отваря вратата към Разпознаването в „Dervish in Progress“.

MASTER CLASS DIP програма:

  • Dervish Tango: A fusion of traditional whirling with elements of tango, emphasizing fluidity and grace.
  • Exploring the Skirts: This class delves into the symbolic and practical aspects of using skirts in DIP, enhancing the visual and spiritual experience.
  • Performing DIP: Focuses on the performance aspect, combining technique with expressive storytelling.

Повече информация: https://toplocentrala.bg/program/performance/dervish-in-progress-masterclass-by-zia-azazi

Ziya Azazi, Турция

танцов уъркшоп

Концепция Ziya Azazi